Εκπαιδευτές Σεμιναρίων

Προστέθηκε από WR στις 5 Ιανουαρίου 2016. · · Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Κατηγορία ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Share This Post

Share Button

Στις «Ημέρες Διάσωσης” συμμετάσχουν πολλοί εκπαιδευτές τόσο από το Πυροσβεστικό Σώμα όσο και από ιδιωτικούς φορείς που ασχολούνται επαγγελματικά με την Τεχνική Διάσωση.

Υπεύθυνος εκπαιδευτής των σεμιναρίων είναι ο κ. Ρέτσιος Σ. Ιωάννης, επίσημος εκπαιδευτής της Weber Rescue GmΒH (Αυστρίας) & ART Genesis Rescue (Αμερικής) για την Ελλάδα & την Κύπρο.

Ο κ. Ρέτσιος εισήγαγε πρώτος στην Ελλάδα το σεμινάριο τεχνικής διάσωσης & απεγκλωβισμού από τροχαία ατυχήματα το 2009 ξεκινώντας το 1ο επιμορφωτικό σεμινάριο στην Παλαιά Φώκαια, ακολούθησαν το 1ο Hellenic Rescue Days στην Θεσσαλονίκη το 2011 και το 2ο Hellenic Rescue Days στην Πεντέλη το 2012.

Σύντομο Βιογραφικό Ρέτσιου Σ. Ιωάννη

Από το 1999 και σε ηλικία 30 ετών, κατατάσσεται και υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος ως Εθελοντής Πυροσβέστης. Το 2004 γίνεται κάτοχος του Πτυχίου Χειριστή πυροσβεστικών βραχιονοφόρων οχηµάτων 22 & 53 µέτρων της Bronto Sky Lift®. Το 2005 προάγεται στον βαθμό του Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη. Έχει εξειδικευτεί στις διασώσεις από τροχαία ατυχήματα και έχει αποκτήσει τεχνογνωσία στο πρωτόκολλο S.A.V.E.R. Το 2005 γίνεται κάτοχος πιστοποιητικού εκπαίδευσης, στη χρήση και στο service «υδραυλικών διασωστικών εργαλείων» το οποίο διεξήχθη στο Locenstein της Αυστρίας στις εγκαταστάσεις της Weber Hydraulik GmbH.
Η συνεχόμενη εκμάθηση, του αποφέρει το 2007 το πτυχίο συμμετοχής στο διεθνές σεμινάριο Rescue Days (Ημέρες Διάσωσης) που διεξήχθη στο Ludwigshafen της Γερμανίας από την Weber Hydraulik GmbH. Λίγο αργότερα το 2008 λαμβάνει την Eπίσημη Πιστοποίηση Εκπαιδευτή για την Ελλάδα από τις εταιρίες Genesis ART Αμερικής και Weber Hydraulik GmbH.

Τέλη του 2008 μεταβαίνει στην Αλβανία για παροχή εκπαιδευτικού σεμιναρίου μέσω του υπουργείου Εξωτερικών και συγκεκριμένα της ΥΔΑΣ 4 στο Πυροσβεστικό Σώμα των Τιράνων της Αλβανίας, με αντικείμενο «απεγκλωβισμοί από τροχαία ατυχήματα».
Τέλη του 2009 συμμετέχει για δεύτερη φορά με επιτυχία στο σεμινάριο Rescue Days στο Norderstedt Γερμανίας και κατόπιν μεταβαίνει στην Αυστρία όπου λαμβάνει το πτυχίο «Προηγμένης Εκπαίδευσης στο service και την συντήρηση των υδραυλικών διασωστικών εργαλείων» από την Weber Hydraulik GmbH.
Παράλληλα έχει εξειδικευτεί και στην παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης, αφού εκπαιδεύτηκε από το ΕΚΑΒ και από τον Ε.Ε.Σ. και απόκτησε Πιστοποίηση Προνοσοκομειακού Διασώστη P.H.T.L.S (Προνοσοκομειακή Αντιμετώπιση Τραυματία & Υποστήριξη Ζωής) από το Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης του ΑΤΕΙ Πατρών.