Πραγματοποίηση ημερίδας θεωρητικού σεμιναρίου υδραυλικών εργαλείων & τεχνικής διάσωσης στο Μεσολόγγι

Το Σάββατο 12 Ιουλίου και ώρα 10:00 στην αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργανώθηκε ενημερωτική ημερίδα για τα τροχαία ατυχήματα  και τους τρόπους απεγκλωβισμού, καθώς και θεωρητικό σεμινάριο για την Τεχνική Διάσωση βάσει του πρωτοκόλλου S.A.V.E.R. και τυπική παρουσίαση των προϊόντων της Weber Rescue, από το εθελοντικό σωματείο «ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.»  Μεσολογγίου και τη ΔΟΜΑΚ .

Εισηγητής ήταν ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Weber Rescue κ. Ιωάννης Ρέτσιος ο οποίος ανέλυσε με παραστατικό τρόπο τα παραπάνω με τη χρήση φωτογραφιών και βίντεο.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωπος του 2/39 Σ.Ε , η Διοικητής της Τροχαίας Μεσολογγίου κ. Ελένη Βούρβαχη καθώς και ο κ. Φαρμάκης Λάμπρος , ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας κ. Θ. Βασιλάκης, πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου, ο νεοεκλεγείς Δημ. Σύμβουλος κ. Αναστ. Σκαρμούτσος, η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων κ. Φωτεινή Μπούκα, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Μηχανικός κ. Κώστας Βήχας, εθελοντές-μέλη του Ανεξάρτητου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Ε.Ε.Δ.) Αγρινίου, μέλη της Ε.Ο.Ε.Δ. Μεσολογγίου , εθελοντές από Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Αγρίνιο καθώς και πολλά μέλη του ΠΡΟΤΕΚΤΑ και της ΔΟΜΑΚ. Μεσολογγίου.

Η παρουσίαση  αναμένεται να επαναληφθεί και σε άλλα μέρη του Νομού, ύστερα από αίτημα εκπροσώπων φορέων που συμμετείχαν, και εκφράσθηκαν με τα καλύτερα λόγια για την εκδήλωση και τον τρόπο παρουσίασης.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος
H Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Πρεβεζάνος
Παναγιώτα Νικολοπούλου – Μούτσιου

 


ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
«Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους»
Λόρδου Βύρωνος(πρώην ΙΚΑ), 302 00 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Πληρ.: Πρεβεζάνος Χρήστος
Τηλ: 26310-26552-6973 241601, Fax : 26310-22180
e-mail: prev2008@otenet.gr, neleait1@otenet.gr