Θεωρητική Κατάρτιση και Πρακτική Εκπαίδευση προσφέρθηκε στο 747ο Τάγμα Μηχανικού

Η Draeger Hellas πραγματοποίησε, μέσα στον Μάϊο, διήμερο Σεμινάριο στους πυροσβέστες και διασώστες του 747ου Τάγματος Μηχανικού. Μετά από πρόσκληση που έλαβε από το Τάγμα, η εταιρεία μετέβη στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου στο Λουτράκι και ανέλυσε, τόσο θεωρητικά όσο και με πρακτικές εφαρμογές, τη θεματολογία «Συστήματα και Μέσα Αναπνοής: ασφαλή χρήση και λειτουργία» και «Εκπαίδευση στην Τεχνική Διάσωση 1ου επιπέδου».

Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
 

 
Στη θεωρητική παρουσίαση, από το τμήμα Τεχνικής Ασφάλειας παρευρισκόμενοι ήταν ο κ. Καμίτσος Δημήτρης, ο κ. Ιωάννης Ρέτσιος, η κ. Φωτεινογιαννοπούλου Χριστίνα, και ο Τεχνικός Διευθυντής της εταιρίας Ποσειδών, κ. Κατσουρίδης Ηλίας. Στην πρακτική εκπαίδευση των στελεχών του 747ου ΕΤΜΧ παρευρέθη και η κ. Ντέμη Μαρτιάδη, η οποία διατηρεί θέση στο τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου και Marketing της Draeger Hellas A.E..

Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
 

 
Η πρακτική εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια της οποίας τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες της τεχνικής διάσωσης, έγινε στα πρότυπα του πρωτοκόλλου SAVER. Συνολικά, εκπαιδεύτηκαν δέκα στελέχη, ενώ τη διαδικασία απεγκλωβισμού παρακολούθησαν τουλάχιστον εξήντα ακόμα. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης χρησιμοποιήθηκαν τα εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας του οίκου Weber Rescue.

Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
 

 
Με αφορμή την πρόσκληση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Draeger Hellas, κος Μανώλης Σιδηρουργός, ευχαρίστησε θερμά τον Διοικητή Αντισυνταγματάρχη (ΜΧ), κ. Θεοδωρόπουλο Κων/νο, τον Υποδιοικητή Λοχαγό (ΜΧ), κ. Μαργαρίτη Ευθύμιο, και τον Αρχιλοχία (ΜΧ), κ. Αλεξόπουλο Παναγιώτη, και δήλωσε: «Η περαιτέρω επιμόρφωση και κατάρτιση των σωμάτων θα συνεχίσει να αποτελεί αποστολή της Draeger Hellas. Όσο υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον, θα βρισκόμαστε στο πλευρό όσων επιθυμούν να είναι ενημερωμένοι για την τεχνογνωσία και το αγαθό της ασφάλειας που η Draeger Hellas είναι σε θέση να προσφέρει».

Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
 

 
Λίγα λόγια για την Dräger

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1889 και από τότε μέχρι τώρα ανήκει στην οικογένεια Dräger.
Σήμερα διοικείται από την πέμπτη γενιά Dräger, από τον κ. Stefan Dräger.
Η έδρα του Ομίλου βρίσκεται στο Luebeck, Γερμανίας. Ο όμιλος απασχολεί περίπου 12,500 εργαζόμενους σε πάνω από 190 χώρες.

Η Dräger δραστηριοποιείται στον τομέα των Ιατρικών Μηχανημάτων και στον τομέα της Τεχνικής Ασφάλειας. Aναπτύσσει πρωτοποριακές συσκευές και λύσεις, τις οποίες εμπιστεύονται άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Όπου και αν χρησιμοποιούνται τα προϊόντα της Dräger, είναι για σημαντικό λόγο: Είναι ζήτημα ζωής. Είτε χρησιμοποιούνται για ιατρικές κλινικές εφαρμογές είτε στην πυροσβεστική, τη βιομηχανία, τα μεταλλεία ή σε υπηρεσίες διάσωσης, τα προϊόντα της Dräger προστατεύουν, υποστηρίζουν και σώζουν ζωές.Η βάση της μακροχρόνιας επιτυχίας: έντονη παρουσία κοντά στον πελάτη, ικανοί συνεργάτες, συνεχείς καινοτομίες και άριστη ποιότητα.

Η Dräger στην Ελλάδα

H Dräger Hellas ιδρύθηκε το 2010, μετά από απόφαση του ομίλου Dräger να επενδύσει στη χώρα μας, ιδρύοντας τη θυγατρική της εταιρεία, με στόχο την άμεση πρόσβαση στα προϊόντα και στις υπηρεσίες της Dräger και στην Ελλάδα στον χώρο της Υγείας αλλά της Τεχνικής ασφάλειας. Σήμερα απασχολεί 25 εργαζομένους.

Η βασική φιλοσοφία και κατευθυντήρια αρχή της εταιρείας είναι η «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ».

Draeger Hellas S.A.
Ελευθερίου Βενιζέλου 150
142 31 Νέα Ιωνία, Αθήνα
www.draeger.com